Na het eerder vastgestelde Kompas voor de Leefomgeving en vóór het vormen van een Omgevingsvisie formuleerde de gemeente Leidschendam Voorburg vier zgn. “bouwstenen” voor deze visie. Eén daarvan is de bouwsteen “Groene Gemeente“, met als centrale vraag: Hoe realiseren we op een toekomstbestendige manier woningen met behoud en versterking van de kernkwaliteiten (groen en rijk aan historie; rustig stedelijk en hoogwaardig wonen; hoog niveau aan voorzieningen (zorg, onderwijs, cultuur, sport, winkels); goede bereikbaarheid van de hele Randstad)?

Gelukkig wordt herkend dat de Huygenstunnel daaraan kan bijdragen! Groen? Historie? Rustig? Hoogwaardig? Cultuur? Bereikbaarheid? 6 keer een volmondig JA!

Uit de bouwsteen: Er “wordt in regionaal verband bezien in hoeverre kan worden verkend of de infrastructuurbundel A12/spoorlijn, al dan niet in verbeterde vorm, ondergronds kan worden gebracht.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *